רגעים
אלתרמן כתב את טוריו האקטואליים "הסקיצות התל אביביות" עד לנובמבר 1934 בעיתון הערב של 'דבר' שנקרא 'תוספת ערב'. זו הייתה מהדורה קלילה יותר, מאשר עיתון הבוקר הרגיל והסולידי, שהייתה מיועדת גם לבני הנוער ולעולים החדשים.
המעבר של אלתרמן לעיתון הארץ הושפע כנראה מהעובדה שטוריו יתפרסמו בעיתון הבוקר המכובד וגם מהעובדה שהובטחה לו משרה עם משכורת קבועה של מתרגם טלגרמות של העיתון, שישה לילות בשבוע.
מ- 7.11.1934 ועד 1.1.1943 כתב אלתרמן 297 טורים אקטואליים מחורזים במדור "רגעים" וחתם עליהם במילה "אגב" אולי כדי להדגיש את אגביותם וקלילותם של השירים. עשרות רבות של שירים נכתבו על תל-אביב, מנושאים רציניים עד תופעות טבעיות כגון חמסין וגשם, ועד לים הרובץ לפתחה של תל-אביב ממערב – נושא אהוב על המשורר. חלק משירים אלה כבר הפכו לקלאסיקה כגון השיר "דצמבר" הכולל את הבית הקסום:
דצמבר – חֹדֶש מקֻטַר
ריחות תפוח ומָטָר,
אתה נותן כוחות גנוזים
להרוגי התמוזים,
אתה יודע להשיב
מעט אביב לתל אביב.

לעיתים דומה היה שאלתרמן נטל על עצמו – קרוב לוודאי מבלי שנתבקש – את תפקיד היחצ"ן של תל-אביב ואירועים גדולים הנערכים בתחומה. כך היה לגבי יריד המזרח השלישי, או להתגייסות למען רכישת המניות הראשונות של נמל תל-אביב שהוצאו למכירה בינואר 1937 בשיר "מהרו אל מניות הנמל".
ב- 19.4.1936 פרצו ביפו מהומות דמים שהתפשטו תוך כמה ימי לכל הארץ ונודעו בשם "מאורעות 1939-1936". היחסים המתוחים בין תל-אביב ליפו קיבלו ביטוי בטורים של אלתרמן. ימי החירום הכתיבו למשורר צורת כתיבה חדשה, לא מתיָיפיֶפת ונעימה.
לא תמיד היו שירי "רגעים" שירים אקטואליים. לעיתים הרשה לעצמו המחבר לפרסם גם שיר לירי.

מבוסס על הספר "הטור השמיני" /מרדכי נאור, הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2006.